Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuw e-book: In Deepest Secrecy nu ook digitaal te lezen


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 16-11-2022 | Laatst aangepast: 16-11-2022


Sinds gisteren is de Engelstalige versie van het boek 'In het diepste geheim' te koop als e-book. In deepest secrecy kwam in 2018 uit en de eerste druk van de paperback-versie is bijna uitverkocht.

Zwaardvis
Hr.Ms. Zwaardvis, een van de twee boten van de Zwaardvisklasse. (Foto: Koninklijke Marine/ NIMH)

Het e-book van In deepest secrecy; Dutch submarine espionage operations from 1968 to 1991 is te koop in ruim 130 webwinkels, waaronder wereldwijd in webwinkels zoals Amazon. Ook is het e-book in vele landen verkrijgbaar op de iPhone en iPad via iBookstore ('Boeken').In deepest secrecy volgde op de oorspronkelijke Nederlandstalige versie genaamd In het diepste geheim uit 2017, en gaat over geheime Nederlandse onderzeebootoperaties tijdens de Koude Oorlog. In het boek worden zestien onderzeebootoperaties beschreven, gebaseerd op min of meer per ongeluk in het Nationaal Archief belande geheime informatie over deze patrouilles en tal van interviews. Nog voor publicatie besteedde het NOS Achtuurjournaal aandacht aan het boek.

Lees hier meer over de achtergrond van het boek.

Van In het diepste geheim zijn ruim 11.000 exemplaren verkocht, van de Engelstalige variant is dat veel minder, vooral omdat het erg tijdrovend en kostbaar bleek om boeken wereldwijd te verkopen.Vervanging Walrusklasse
Desondanks wist de papieren versie wel zijn weg te vinden naar (prominente) oud-onderzeebootmannen. Zo schafte de Amerikaanse auteur Larry Bond (hijschreef onder andere samen met Tom Clancy Red Storm Rising een exemplaar aan. Hij schreef een lovende recensie voor zijn nieuwsbrief en deed het boek aan verschillende marine- en inlichtingenvrienden cadeau, zo mailde aan hij Marineschepen.nl in 2019. Ook Aaron Amick, bekend van Youtube-kanaal Sub Brief prees het boek in een video over de Walrusklasse onderzeeboten. Ook magazines als Warships International Fleet Review lieten zich positief uit over In deepest secrecy.

Een voormalige onderzeebootman uit een bevriend land die een maand terug een exemplaar cadeau had gekregen, berichtte ondergetekende eerder deze week "slapeloze nachten" te hebben gehad door het boek. Hij vond het fascinerend en verrassend dat "zo'n relatief kleine marine zoveel en zo ver weg dergelijke geheime operaties kon uitvoeren met haar onderzeeboten". Hij zei nu ook enkele standpunten van de marine rond de vervanging van de Walrusklasse beter te begrijpen.Webwinkels
De prijs van In deepest secrecy als e-book is €14,99. Digitaal is het boek te lezen of verkrijgen via onder andere de volgende platformen:

Internationaal:
Amazon.com

Bol.com

Bookmate.com

iBookstore

Immer

Standaard Boekhandel

Ook de websites van Bruna, Scheltema, Stumpel en Libris verkopen de boeken. In totaal gaat het om ruim 130 webwinkels, dat aantal wordt uitgebreid.

De papieren versies van In deepest secrecy, In het diepste geheim én Orka zijn ook nog gewoon te koop, en blijven een mooi (internationaal) cadeau voor tijdens bijvoorbeeld de aankomende feestdagen. (Om maar wat te noemen.) Aanschaffen kan helaas niet via de webshop van Marineschepen.nl, deze komt spoedig weer online.

De digitalisering blijft vooralsnog beperkt tot de Engelstalige versie; In het diepste geheim zal voorlopig niet in e-book-vorm verschijnen.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

In het diepste geheim