Marineschepen.nl
 
   
 

Italiaanse helikopter crasht op dek marineschip


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 07-11-2019 | Laatst aangepast: 07-11-2019


Een Italiaanse Merlin-helikopter is gisteravond verongelukt op het helidek van de Italiaanse Orizzonteklasse destroyer Caio Duilio. Iedereen overleefde het ongeluk.

AW 101
De AW101 (beter bekend als Merlin), met nummer 2-08, op het dek van de Caio Duilio. (Foto: Italiaanse marine)

Het ongeluk gebeurde aan het einde van de een oefenvlucht, rond 1800 uur, toen de helikopter terugkeerde naar de Caio Duilio voor de Italiaanse kust in de Golf van Napels. Er waren zes mensen aan boord van de driemotorige helikopter.Op foto's is te zien hoe de marinehelikopter, onder het schuim, op z'n kant ligt. Het schuim is afkomstig van de schuimkanons die aan de hangar zijn bevestigd, voor juist een crash aan dek. Het lijkt een wonder dat niemand gewond is geraakt.

Volgens de website The Aviationist, maakte de helikopter een harde landing op het dek. Naar de oorzaak wordt momenteel onderzoek gedaan.


Een geslaagde landing van een soortgelijke helikopter in 2014 op het helidek van Zr.Ms. Amsterdam.

De Italiaanse marine benadrukte in de media het belang van regelmatig oefenen met helikopters, zowel voor de bemanning van het schip als voor die van de vliegende eenheid.Ruim een jaar geleden crashte een Franse NH90-helikopter, in het donker, op het dek van de Mistralklasse LHD Dixmude. Bij dat ongeluk raakten wel mensen gewond, dat betroffen destijds bemanningsleden van het schip. Bij dat ongeluk was er voor vertrek een fout gemaakt door de boordvliegploeg.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Crash NH90 op Frans schip

Orizzonteklasse