Marineschepen.nl
 
   
 

De Karel Doorman wordt 24 april in dienst gesteld


Bericht geplaatst: 05-03-2015
Laatst aangepast: 05-03-2015


De Karel Doorman, het grootste Nederlandse marineschip, wordt op vrijdag 24 april in dienst gesteld. De ceremonie heeft plaats in Den Helder en wordt gecombineerd met de medailleuitreiking voor de missie in ebolagebied.

Karel Doorman
De Karel Doorman. (Foto: Koninklijke Marine)

Het JSS de Karel Doorman werd in september 2014 tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam overhandigd aan de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Daarna volbracht het een missie waarin het twee keer naar West-Afrika voer in de strijd tegen ebola. In eerste instantie zou het schip in september 2015 in dienst worden gesteld, maar vandaag werd bekend dat de indienststelling al op 24 april aanstaande plaats zal hebben.De Karel Doorman zal op 24 april in dienst worden gesteld door de commandant van het schip KTZ Peter van den Berg. Minister van Defensie Jeanine Hennis is als doopster van de Doorman te gast bij de ceremonie. Ook zal de bemanning die vrijdag de medailles uitgereikt krijgen.

Met de indienststelling krijgt het JSS de naam Zr.Ms. (Zijner Majesteits) Karel Doorman. Het schip ontvangt dan zowel de oorlogswimpel als de Geus.

De laatste indienststelling had plaats op 28 november 2013, toen werd het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen aan de vloot toegevoegd.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
De Karel Doorman