Marineschepen.nl
 
   
 

Evertsen wint 'hearts and minds' in AmsterdamDoor: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 24-11-2016 | Laatst aangepast: 24-11-2016


De afgelopen dagen lag het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Evertsen in Amsterdam in verband met de Channel Committee Conference (CHANCOM). Het schip viel echter ook in de smaak bij het bedrijfsleven aan de Veemkade.

Evertsen
Zr.Ms. Evertsen arriveerde dinsdagavond, waar het aan de Passenger Terminal Amsterdam afmeerde. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De bedrijven en bewoners aan de Veemkade in Amsterdam zien meerdere keren per week gigantische cruiseschepen pal aan hun raam verschijnen. Een enkele keer is het geen great white whale met duizenden toeristen, maar een grijs schip met radars, kanons, mannen en vrouwen in uniform. En dat valt op.Het valt niet alleen op, maar als de tijdelijke buren elkaar via Twitter opzoeken, dan is het maar een kleine stap naar een kennismaking.

Evertsen
De Evertsen viel op. (Bron: @Geraldinevdv)

Evertsen
En zo stonden er ineens meer dan 40 Funda-medewerkers aan de valreep van Zr.Ms. Evertsen voor een rondleiding. (Bron: @Funda en @Zr_Ms_Evertsen)

Evertsen
En een delegatie van Zr.Ms. Evertsen bij Funda. (Bron: @Zr_Ms_Evertsen)

Evertsen
(Bron: @Funda)

Evertsen
Maar niet alleen de medewerkers van Funda waren welkom. (Bron: @kirstenstikkel)Evertsen
Ook andere buren. (Bron: @strnbrg)

Evertsen
En er werd gezwaaid naar weer andere buren, zo begreep Marineschepen.nl uit betrouwbare bron.

Channel Committee Conference
Hoe waardevol het (binnenlands) vlagvertoon ook is in tijden dat de marinekazerne in Amsterdam verdwijnt, Zr.Ms. Evertsen was in de hoofdstad in verband met CHANCOM. Dit is een jaarlijkse conferentie waar de marinebevelhebbers van de landen liggend in de omgeving van het Kanaal (Groot-BrittanniŽ, Frankrijk, BelgiŽ en Nederland), actuele zaken bespreken. De marinecommandanten van ItaliŽ, Spanje, Portugal en Duitsland nemen deel als toehoorders. Dit keer was Nederland voorzitter.

Evertsen
(Bron: generaalverkerk)

Zr.Ms. Evertsen liet de haven van Amsterdam vanavond weer achter zich. Het fregat is momenteel bezig met een opwerkprogramma na onderhoud. Daarna zal het schip operationeel inzetbaar zijn.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Zr.Ms. Evertsen
Marine weg uit A'dam