Marineschepen.nl
 
   
 

Proefvaart fregat voor IndonesiŽ goed verlopenDoor: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 16-09-2016 | Laatst aangepast: 16-09-2016


Het eerste SIGMA 10514 PKR fregat voor de Indonesische marine heeft met succes de proefvaart doorlopen. Het fregat werd ontworpen door Damen en grotendeels gebouwd door de Indonesische werf PT PAL.

PKR
PKR fregat KRI Raden Eddy Martadinata tijdens de proefvaart. (Foto: Damen Schelde Naval Shipbuilding)

De eerste tests van het 105 meter lange schip hadden plaats aan de kade in Soerabaja, waar het schip door PT PAL was gebouwd. EssentiŽle onderdelen als de (dieselelektrische) voortstuwing en veiligheidssystemen werden getest, waarna het schip naar de Javazee voer voor de proefvaart zelf.In de Javazee volgde eind augustus en begin september de twee weken durende proefvaart. Tijdens die proefvaart werden o.a. sensoren en wapensystemen getest. Het fregat beschikt onder meer over een SMART-S Mk2 luchtwaarschuwingsradar en STIR 1.2 Mk2 EO belichtingsradar van Thales in Hengelo en een Thales Kingklip sonar. De sonar werd voor het eerst in gebruik genomen.

Ook werd voor het eerst geschoten met het 76mm Oto Melara kanon. Niet alle andere wapensystemen zijn al geplaatst. Het ontbreken van de 35mm Rheinmetall Millenium CIWS is duidelijk zichtbaar, het plateau vlak voor de brug is nog leeg.Lees ook: Informatiepagina PKR fregatten IndonesiŽVolgens Damen was de proefvaart succesvol. Bijna ieder systeem voldeed direct bij de eerste test aan de eisen, schreef het bedrijf eerder deze week. Alleen sommige elementen, zoals de accommodatie, vereisen nog kleine aanpassingen. Damen verwacht de aanpassingen te kunnen doen voor de laatste -uit drie dagen bestaande- fase van de proefvaart eind september.


Beelden van de proefvaart, inclusief beelden van de commandocentrale en de brug.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Martadinataklasse
PT PAL wil meer