Marineschepen.nl
 
   
 

Lichamen vermiste bemanningsleden USS Fitzgerald gevonden


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 18-06-2017 | Laatst aangepast: 18-06-2017


Duikers hebben in de ondergelopen delen van het Amerikaanse marineschip USS Fitzgerald de lichamen gevonden van zeven bemanningsleden. Na de aanvaring van gisteren met een koopvaardijschip waren de zeven vermist. Het schip raakte daarbij zwaarbeschadigd.

Fitzgerald
USS Fitzgerald gisteravond bij het binnenlopen van Yokosuka. De fatale schade was onder de waterlijn veroorzaakt door de bulbsteven van het containerschip. (Foto: US Navy)

De Amerikaanse marine heeft bevestigd dat bergingsteams bestaande uit onder andere duikers de lichamen zondagochtend aantroffen. USS Fitzgerald raakte niet alleen aan de opbouw beschadigd, maar door de bulbsteven van het containerschip ook onder de waterlijn waar het water in drie compartimenten naar binnen stroomde. In één of meerdere van deze ruimten, twee slaapverblijven, een technische ruimte en de radiohut, zijn de lichamen van de bemanningsleden van de Fitzgerald aangetroffen.De verwachting is dat meerdere onderzoeken naar de oorzaak van het ongeluk snel worden opgestart, waarbij de US Navy 7th Fleet het voortouw zal nemen.Zaterdagochtend werd de Fitzgerald bij de kust van Japan aangevaren door het containerschip ACX Crystal in een druk zeegebied. Drie mensen raakten gewond, waaronder de commandant van het marineschip. Op het containerschip vielen geen gewonden. De Amerikaanse torpedobootjager was een dag eerder vertrokken uit Yokosuka, Japan.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
USS Fitzgerald aangevaren
Arleigh Burkeklasse