Marineschepen.nl
 
   
 

Royal IHC - Ervaring en expertiselogo

Royal IHC is een toonaangevende ontwerper, bouwer en leverancier van high-end, geÔntegreerde schepen, equipment en diensten aan klanten in de bagger-, offshore-, mijnbouw- en defensie-industrie.

Deze bedrijfspagina is een betaalde dienst en is tot stand gekomen in samenwerking met Royal IHC.

Door de eeuwen heen - de eerste activiteiten gaan terug tot 1642 - is Royal IHC uitgegroeid van een aantal onafhankelijke lokale scheepswerven tot een (inter-)nationale speler in de maritieme industrie. In 2014 kreeg IHC Merwede van Zijne Majesteit de Koning het predicaat 'Koninklijk', wat het nationale belang aangeeft en onderstreept dat het bedrijf leidend is in zijn vakgebied. Het bedrijf werd toen omgedoopt tot Royal IHC.

Vandaag de dag stelt Royal IHC zijn klanten in staat om complexe projecten van zeeniveau tot oceaanbodem uit te voeren in de meest uitdagende maritieme omgevingen. Royal IHC heeft diepgaande kennis en expertise op het gebied van engineering en productie van hoogwaardige geÔntegreerde schepen en equipment, en het leveren van diensten. Innovatie staat bij Royal IHC hoog in het vaandel, waarbij duurzaamheid en veiligheid centraal staan.

IHC Defence: we support your mission
Op basis van de kennis en ervaring van Royal IHC biedt IHC Defence oplossingen en ondersteuning voor de volledige levenscyclus:

• Research & Development
• Design & Engineering
• Production
• Equipment
• Services (ISS/ILS)

Alle relevante kennis en capaciteiten van Royal IHC zijn samengebracht binnen IHC Defence waardoor we samen met de klant voor elke uitdaging wel een oplossing kunnen bedenken en leveren, met inachtneming van de hoogste veiligheidsnormen. De benodigde infrastructuur en IT-gerelateerde vereisten zijn aanwezig, waardoor de hoogste mate van vertrouwelijkheid is gegarandeerd.

Meer dan schepen
Royal IHC is wereldwijd bekend van het ontwerpen en bouwen van schepen. Minder bekend is dat we alle disciplines in huis hebben. Wij ontwerpen en maken eveneens hoogtechnologische systemen als kabel- en pijpenlegsystemen, en bijvoorbeeld trenchers (ploegen) om - soms op grote diepte - kabels te leggen, te repareren en te begraven. Tevens kunnen wij alle benodigde besturingssystemen en automatisering in huis ontwikkelen en maken. Dit alles kan als geheel, dus een volledig geÔntegreerd schip, maar ook als apart product of dienst worden afgenomen. Engineering en productie vindt voor het overgrote deel plaats in Nederland waarbij gebruik wordt gemaakt van de diensten van meer dan 600 Nederlandse toeleveranciers. Twee derde van alle bestedingen aan leveranciers, plaatst Royal IHC bij Nederlandse bedrijven. Daarmee speelt Royal IHC een belangrijke rol in de Nederlandse maritieme sector, zowel voor de technologische ontwikkeling als voor werkgelegenheid.

IHC
Opdrachtverlening van vervanging van mountings door IHC. Aan boord van het Luchtverdedigings- en Commandofregat Zr.Ms. De Ruyter. (Foto: IHC)

Innovatie
Royal IHC heeft een uitgebreid R&D-programma waarmee we onze opdrachtgevers in staat stellen zo efficiŽnt en duurzaam mogelijk te opereren. Door 3 tot 4% van de omzet in R&D te investeren, behoort Royal IHC tot de top 50 van innovatiebedrijven in Nederland. Het doel van de R&D-initiatieven van Royal IHC - in lijn met de innovatiestrategie van het bedrijf - is dat marine-operators kunnen presteren met minder personeel, hun uptime en beschikbaarheid kunnen vergroten, de prestaties kunnen verbeteren en meer missies kunnen ondernemen. En dat alles op veilige en een zo duurzaam mogelijke manier. Hiertoe werken we samen met andere bedrijven en met kennisinstituten zoals universiteiten, Marin en TNO.

Oplossingen die we op dit gebied al hebben toegepast en verder ontwikkelen:

• One man bridge
Dual fuel (LNG)
• Electrische aandrijving
Warmte terugwinning
Remote monitoring
• Digital twin (in ontwikkeling)
Alternatieve aandrijvingen (methanol, waterstof, in ontwikkeling)

IHC
HMNZS Canterbury, een multi role vessel voor de Nieuw-Zeelandse marine tijdens de proefvaart in Nederlandse wateren. (Foto: IHC)

Defensieprojecten
De defensiemarkt is geen compleet nieuwe markt voor Royal IHC. In het verleden heeft Van de Giessen de Noord, later overgenomen door Royal IHC, bijvoorbeeld de mijnenjagers van de Alkmaarklasse gebouwd. Ook leverde Royal IHC aan de Nieuw-Zeelandse Marine HMNZS Canterbury, een multi role vessel.

Meer recente projecten liggen op het vlak van complexe (scheeps)systemen. Onze dochteronderneming IHC Hytech levert aan verschillende marines containerised decompressiekamers en duiksystemen. De vestiging van Royal IHC in het Verenigd Koninkrijk heeft het Launch and Recovery Systeem (LARS) ontworpen en gebouwd voor het NATO Submarine Rescue System. Onlangs leverde ons team uit Newcastle een LARS aan een Aziatische marine eveneens bestemd voor een Submarine Rescue Vehicle. Daarnaast werkt Royal IHC al jaren samen met BAE Systems aan diverse projecten voor het Britse Ministerie van Defensie.

IHC
Launch and Recovery System voor het NATO Submarine Rescue System. (Foto: IHC)

In samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Defensie heeft IHC Defence recent de volgende projecten uitgevoerd, of voert nog uit:
• Engineering opdrachten voor DMI: doel hierbij is om verbeteringen aan te brengen aan bestaande schepen. Deze opdracht beslaat verschillende technische gebieden.
Tijdelijke versterking maritieme tak DMO door middel van detachering van een aantal engineers. Dit is een initiatief van het HR-ecosysteem van Defensie, waarin Royal IHC partner is.
Onderhoudswerkzaamheden aan LCF-fregatten: vervanging van de zogenaamde mountings van de voortstuwingstandwielkasten.
Dokken en reparatie Zr.Ms. Groningen: verwijderen, inspecteren, repareren en terugplaatsen van de schroefas.
• Als partner van de Maritime Capacity Alliance (MCA), heeft IHC Defence met engineering en productie in zomer van 2020 bij kunnen dragen aan de bergingsoperatie van de neergestorte NH90 helikopter in het Caribisch gebied. De MCA is een collectief van nationale en internationale (civiele) bedrijven dat kennis deelt, innoveert en samenwerkt met Defensie in het kader van de adaptieve krijgsmacht.

Vervangingsprogramma Walrusklasse onderzeeboten
In 2019 heeft Royal IHC een partnership getekend met Naval Group, dat meedingt in de aanbesteding voor de vervanging van de Walrusklasse onderzeeboten. Mocht Naval Group deze opdracht gegund krijgen dan zal Royal IHC hier een substantiŽle rol in krijgen. Om Royal IHC hiervoor klaar te stomen zijn de afgelopen jaren tientallen workshops gehouden gezamenlijk met Naval Group om kennis te delen en processen af te stemmen ter voorbereiding op het project.

Onze missie
De zeeŽn en de zeebodems zijn van strategisch belang voor een vrije samenleving en gezonde economie. Samen met andere uitdagingen, zoals klimaatdoelstellingen en personele inzet, stelt dit eisen aan de bestaande en nieuwe vloot van de Koninklijke Marine. IHC Defence zet zich graag in om samen met onze maritieme partners robuuste, efficiŽntere en duurzamere oplossingen en diensten te creŽren.Contact
IHC Defence B.V.
Postbus 3, 2960 AA Kinderdijk
Molendijk 94, 3361 EP Sliedrecht
T +31 88 015 2535

www.royalihc.com/defence
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Bedrijfspagina's

IHC: bouw meer complexe schepen in Nederland

IHC gaat vol vertrouwen verder

IHC: meer dan alleen Franse schroefjes aandraaien