Marineschepen.nl
 
   
 

Blog 4 Myrthe Bergsma: de eerste tranen


Bericht geplaatst: 04-10-2014

Het vierde blog alweer van adelborst Myrthe Bergsma! De schepen hebben flink doorgevaren en vervolgden hun weg boven Denemarken langs en bogen af naar het zuiden. Ook Myrthe heeft weer wat van haar belevenissen genoteerd. En in zo'n compleet nieuwe wereld zijn dat nogal wat indrukken voor de baroe's. Tja, dan kunnen er ook tranen komen. Oh u dacht van heimwee? Nee, Myrthe is nog steeds dolenthousiast en dat blijkt wel weer uit onderstaand verhaal.


De kombuis van Zr.Ms. Amsterdam een aantal weken geleden in de Middellandse Zee. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Dag 4, 2 oktober 2014
Naar deze dag had ik echt uitgekeken, want ik mocht helpen in de kombuis. Van de adelborsten die eerder die week in de kombuis hadden geholpen had ik namelijk alleen maar positieve verhalen gehoord. Aan mij de taak om de Duitse biefstukken, de spruitjes en de frietjes een beetje fatsoenlijk te bereiden. Samen met matroos Illias stond ik te huilen boven de uitjes, waar de rest van het team wel om kon lachen. Het kwam volgens de chef niet vaak voor dat ze zo snel klaar waren met de bereiding van de lunch. Niet zo gek met 3 paar extra handen in de keuken. Het was leuk om te zien hoe hecht het team in de kombuis is. Ze lopen veel met elkaar te dollen en de chef doet ook gezellig mee, maar wanneer er werk aan de winkel is, gaan die knoppen om en wordt er keihard gewerkt om ruim 190 te man te voorzien van een goede maaltijd.Wat ik heb gemist, maar wat de andere Adelborsten wel hebben gezien, is de bevoorrading op zee (BOZ) met Zr.Ms. Tromp. Zoals jullie misschien al in eerdere verslagen hebben gelezen, wordt deze procedure vaak gedaan. Deze liep vandaag wat anders, want er moest drie keer een poging worden gedaan om de tankslang te koppelen. Op zich geen probleem wanneer je alle tijd van de wereld hebt. Er komt echter wat meer druk achter een BOZ te zitten wanneer er twee vissersboten op de route liggen.


Zr.Ms. Evertsen nadert de Amsterdam. (Bron: ADBLD M. Bergsma)

Mijn dag speelde zich dus grotendeels af in de kombuis, maar in de namiddag mocht ik even naar het dek. Daar kwam Zr.Ms. Evertsen langszij, want er was een naderingsoefening gaande. Hierbij wordt een sleepoefening gesimuleerd. Op het dek kwam ik adelborsten Lisa Smith en Cristel Wilson tegen. Zij liepen mee met de Wapentechnische dienst en mochten vandaag de wapens poetsen. Ik heb gisteren even een MAG mogen aanschouwen. Mijn idee was om à la Schwarzenegger in iedere hand een wapen vast te houden, maar aangezien ik bij het vasthouden van één al rood aanliep, heb ik 'm maar gauw weggelegd.

Het was weer een enerverende dag!


ADBLD Myrthe Bergsma (linksonder) tijdens het schoonmaken van een .50 machinegeweer. (Bron: ADBLD M. Bergsma)comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Blog overzicht Northern Archer
Blog 1 & 2 Mytrhe Bergsma
Blog 3 Mytrhe Bergsma
Zr.Ms. Amsterdam
Northern Archer