Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 32

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 13-06-2011

Marinefoto maandag
INS Ranvir, een destroyer van de Rajput klasse, lanceert een BrahMos missile in 2008. Dit was de 16e succesvolle lancering van het supersonische monster.

Supersonisch monster
Waar veel NAVO marines hun anti-ship missiles niet echt veel aandacht geven, zijn India en Rusland erin geslaagd een missile te maken die alle Westerse raketten en kruisvluchtwapens in hun hemd zet.De BrahMos, op de foto verticaal gelanceerd door een Indiase destroyer van de Rajput klasse, is het snelste operationele kruisvluchtwapen ter wereld. Met een bereik van bijna 300 kilometer en een snelheid van Mach 3 (ongeveer 3.000 km/ uur), heeft dit wapen veel meer in zijn mars dan de oude bekende Amerikaanse Harpoon. De Harpoons die op Nederlandse schepen staan hebben een bereik van ongeveer 120 km en een snelheid van niet meer dan 850 km/ uur.

Daarnaast is de BrahMos veel intelligenter dan de huidige generatie Westerse kruisvluchtwapens. Zodra de BrahMos met enorme snelheid onder de vijandelijke radar duikt en vlak boven de golven richting doel scheert, vliegt het zigzaggend om de vijandelijke radars en verdediging het werk onmogelijk te maken. Een apparaat met 220 kg aan explosieven en een slimme computer aan boord, dat met 3.000 km per uur -wild slingerend- op je af komt is een belangrijk, maar moeilijk doel.
Begrijpelijk dat landen er veel interesse is uit het buitenland. Denk dan aan Chili, Brazilië, Indonesië en Maleisië.

De BrahMos II (vanaf 2015 verkrijgbaar) is hypersonisch: dit wapen bereikt een snelheid van 6.000 km per uur. Over monsters gesproken.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Kruisvluchtwapens

Nieuw fregat India
India test kruisraket
Nieuwbouw India