Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuw fregat voor India te water

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 20-11-2009

Op 27 november laat de Russische scheepswerf Yantar het eerste fregat van de nieuwe Teg klasse te water. De drie schepen van deze gemodificeerde Krivak klasse zullen in 2011-2013 aan de Indiase vloot worden toegevoegd..

Eerste van drie
Eerder in het najaar van 2009 waren de namen van de drie schepen al bekend gemaakt: Teg (F45), Tarkash (F46) en Trikand (F50). De Teg zal na de tewaterlating in november niet direct beginnen met de proefvaart. Er zijn nog werkzaamheden benodigd voor het zover is, en de eerste proefvaart zal plaatsvinden in 2010.Talwar klasse
Het is niet de eerste serie fregatten van de Krivak klasse voor India. Het land beschikt al over drie schepen van dit Russische model (Talwar klasse), uit 2003 en 2004. De schepen van de Teg klasse verschillen niet veel van de iets oudere Talwars. Het belangrijkste verschil is dat de BraHmos (PJ-10) standaard op deze schepen wordt geinstalleerd. De BraHmos is een supersonisch kruisvluchtwapen tegen andere schepen. Aan boord van de Talwar klasse fregatten was voor deze rol de Club-N/3M54TE geplaatst.

Luchtverdedigingsproblemen
De Teg klasse fregatten hebben dezelfde taken als de Talwar fregatten. Ze worden primair ingezet tegen andere schepen en onderzeeboten. Ook luchtverdediging maakt uiteraard deel uit van het pakket. Al zorgde dat in het begin bij de Talwar fregatten voor problemen; door integratieproblemen tussen het combatmanagement systeem en het wapensysteem tegen luchtdoelen (Shtil-1) faalden de schepen tijdens tests.De schepen van de Teg klasse zijn 124,8 meter lang, hebben een waterverplaatsing van 3910 ton en een maximale snelheid van 40 knopen. Met de bouw van de drie schepen is een bedrag van 1,6 miljard dollar gemoeid.

INS Tabar
INS Tabar van de Talwar klasse - in 2008 in het nieuws door het tot zinken brengen van een "piraten-moederschip" voor de kust van Somalië.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
India test kruisraket
India bouwt zelf schepen
Nieuwe vliegkampschepen
Vliegkampschip India
Supersonisch MonsterReclame