Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 18

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 14-10-2011

Marinefoto maandag
De nieuwste aanwinst van de Indiase marine INS Vikramaditya op het droge in Rusland.

Als een schip op het droge
Schepen liggen wel vaker op het droge, maar het voormalige Russische vliegkampschip Admiral Gorshkov lag er op deze foto wel erg vreemd bij. Al werd er wel hard gewerkt om het 283 meter lange gevaarte om te toveren in een modern vliegkampschip voor de Indiase marine.Voorlopig lijkt men daarin geslaagd, want de Vikramaditya ligt inmiddels waar het zich thuis voelt: in het water. De carrier wordt op dit moment voorbereid om tests uit te voeren in de Russische haven van Severodvinsk. De Indiase vliegers die straks met dit schip moeten opereren zijn al in training om de Russische Mig-29K te kunnen vliegen. In 2012 wordt de Vikramaditya in dienst gesteld.

Met de komst van de Vikramaditya, kan de oude INS Viraat (het voormalige Britse vliegkampschip Hermes) eindelijk gaan rusten. In de strijd om de heerschappij over de Indische Oceaan met rivaal China, is India ook druk bezig om zelf twee of drie vliegkampschipen te gaan bouwen van de Vikrant klasse.Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Tests Indiase carrier succes
Chinees vliegkampschip
Nieuwe vliegkampschepen

Shi Lang naar zee
India bouwt zelf
Nieuw fregat India
Nieuwbouw India