Marinefoto Maandag 7

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 15-11-2010

Marinefoto maandag
Raket in de vlammen aan boord van de Japanse destroyer Kirishima.

Geroosterde raket
Als je deze foto ziet, weet je dat je bij de marine moet zijn voor metershoge steekvlammen. Die steekvlam is nodig om de 6,55 meter lange Standard Missile 3 de lucht in te krijgen en ook nog een snelheid te geven van ehhh... zo'n 10.000 kilometer per uur! De raket wordt in ieder geval goed geroosterd.

Behalve de indrukwekkende steekvlam is het detail van de foto prachtig. Kijk bijvoorbeeld eens naar de raket zelf, maar ook mooi zijn die hoofden achter de ramen op de brug. Wedden dat ze warme wangetjes hadden!De lancering van de SM-3 Block 1A raket vond plaats aan boord van de JS Kirishima, een Japanse destroyer van de Kongoklasse. Op 29 oktober 2010 voerde dit schip nabij Hawaii een test uit om een ballistische raket uit de lucht te halen. Vanaf de Amerikaanse Pacific Missile Range Facility op Barking Sands, Kauai, Hawaii werd de ballistische raket afgevuurd. De bemanning van de Kirishima wist de raket te detecteren en volgden het doel. Computers berekenden het lanceermoment en drie minuten later kon de SM-3 vertrekken. 160 kilometer boven zee werd het doel vernietigd.

Raketbouwer MBDA heeft een prachtige film van de lancering op hun website gezet.

Het was de vierde keer dat een Japans marineschip op het verdedigen van een ballistische raket oefende. Japan en Amerika werken steeds nauwer samen op dit gebied, omdat beide landen zich moeten aanpassen aan nieuwe wapens van China zoals de DongFeng-21. Dit is de eerste ballistische raket die tegen schepen ingezet kan worden.

Ballistische raketten zijn wapens die de ruimte in worden geschoten en daarna met een enorme snelheid (20.000 km/ uur), bijna recht van boven richting doel vallen. De raketten kunnen kernkoppen hebben, ze kunnen vanaf land of onderzeeboten afgevuurd worden. Het bereik varieert van honderden kilometers tot meer dan 12.000 kilometer.Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Kongoklasse destroyers
JS Myoko lanceert
Nederlands raketschild