Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 27

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 09-05-2011

Marinefoto maandag
In oktober 2009 lanceerde de JS Myoko een SM-3 raket die even later een ballistische raket uitschakelde.

Rijzende ster
De schepen van het land van de rijzende zon hebben raketten in hun arsenaal die in de ruimte andere raketten kunnen uitschakelen. De vergelijking met een rijzende ster gaat niet alleen op met het projectiel dat zij lanceren, maar geldt voor veel marines in AziŽ.

Eind oktober 2009 deden de JS Myoko en JS Kirishima -schepen van de Japanse Kongoklasse- mee aan een Japans-Amerikaanse oefening nabij Hawaii. Zie hier een eerdere marinefotomaandag over deze fotogenieke exercitie. Hier lanceerden beide schepen Standard Missile-3 raketten tegen ballistische doelen.De Nederlandse marine heeft ook Standard-Missiles. Maar niet de nummers 3. De SM-2 die de De Zeven Provincien klasse fregatten hebben, kunnen geen ballistische raketten uitschakelen. Maar al in 2006 bleek dat de radars op de Nederlandse fregatten wel -dankzij software aanpassingen- de eerste radars ter wereld zijn die ballistische raketten in de ruimte 360 graden rondom kunnen opsporen en volgen. Terwijl de Amerikaanse (en Japanse) radars eerst moeten weten in welke richting de ballistische raket zit.

Ballistische raketten zijn wapens die de ruimte in worden geschoten en daarna met een enorme snelheid (20.000 km/ uur), bijna recht van boven richting doel vallen. De raketten kunnen kernkoppen hebben, ze kunnen vanaf land of onderzeeboten afgevuurd worden. Het bereik varieert van honderden kilometers tot meer dan 12.000 kilometer en zijn in bezit van o.a. China, Amerika, Noord-Korea, India, , Pakistan, UK, Rusland en Frankrijk. China heeft als enige land een ballistische raket tegen vliegkampschepen.


Beelden van de lanceren en de uitschakeling in de ruimte.


Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Kongoklasse destroyers
JS Myoko in Okinawa
JS Kirishima lanceert

Nederlands raketschild