Marinefoto Maandag 21

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 14-03-2011

Marinefoto maandag
Okinawa, Japan. Van links naar rechts: USS Saipan, JS Shimakaze, JS Myoko, JS Hamagiri en onderzeeboot JS Natsushio. (Foto: US Navy)

Zij aan zij
In februari 2003 lagen deze schepen zij aan zij op White Beach Naval Facility, een basis van het Amerikaanse Korps Mariniers op het Japanse eiland Okinawa. Een prachtige foto van een vrij gebruikelijke gebeurtenis, gelet op de intensieve samenwerking tussen de Japanse en Amerikaanse marine sinds de Tweede Wereldoorlog.Zij aan zij staan op het dek van de USS Saipan -het 257 meter lange amphibious assault ship- maar liefst 11 Sea Knights. Dichter bij de opbouw o.a. Cobra helikopters en achteruit staan 5 enorme Sea Stallion heli's met een lengte van 30 meter!

Aan de andere kant van de pier liggen drie Japanse destroyers zij aan zij: JS Shimakaze (Hatakaze klasse), JS Myoko (Kongoklasse), JS Hamagiri (Asagiri klasse) met onderzeeboot Natsushio (Harushio klasse). Vooral voor de bemanning van de onderzeeboot houdt dat nogal wat overstaps en omlopen in voor ze op de pier staan. De meeste schepen van deze klassen worden op korte termijn vervangen door nieuwe Japanse schepen.

Op de foto lijken de scheepjes klein, maar vergis je niet in de grootte van deze marineschepen. De Myoko is bijvoorbeeld 161 meter lang - een stuk langer dan de Nederlandse schepen van de De Zeven ProvinciŽn klasse die "slechts" 144 meter lang zijn.

De enorme natuurramp die Japan half maart 2011 trof, heeft beide marines weer zij aan zij gebracht. Meer dan 60 Japanse en Amerikaanse schepen, plus helikopters en Amerikaanse mariniers boden hulp.

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Kongoklasse destroyers
JS Myoko lanceert
USS Essex helpt Japan