Marineschepen.nl
 
   
 

Franse vloot vertrokken naar LibiŽ

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 21-03-2011

Afgelopen zondag is het Franse vliegkampschip Charles de Gaulle richting Libië vertrokken. In haar kielzog voeren de bevoorrader Meuse, fregat Aconit en destroyer Dupleix de haven van Toulon uit. De destroyers Jean Bart en Forbin waren al eerder richting Libische kust.


Charles de Gaulle
FS Charles de Gaulle. De twee Hawkeye toestellen zijn duidelijk te zien dankzij de ronde radar boven de vleugels.

De zeven Franse schepen
Uiteraard ontbreekt de airwing van het Franse nucleaire vliegkampschip Charles de Gaulle niet. Deze bestaat uit tien helikopters, 8 Rafale M gevechtsvliegtuigen, 6 Super-Etendard gevechtsvliegtuigen en 2 E-2C Hawkeye radarvliegtuigen. Op de fregatten staan ook helikopters.Het verband bestaat verder uit FS Dupleix, een destroyer uit 1981 van de Georges Leygues klasse/ Type F70. De specialiteit van de destroyer is onderzeebootbestrijding. Ook FS Aconit vaart mee richting Libië. Dit is een fregat van de La Fayette klasse uit 1999, met duidelijke stealth eigenschappen. Bevoorrader Meuse (Durance klasse) zorgt voor voeding, brandstof en munitie. Tot slot vaart een nucleaire onderzeeboot van de Rubis of Triomphant klasse mee.

Luchtverdedigingsdestroyer FS Jean Bart is al in de buurt van Libië. Dit schip uit 1988 is van de Cassard klasse. Ook de splinternieuwe destroyer Forbin (Horizon klasse) ligt al ter plaatse.

Al Ghardabia
Een maritieme versie van de Dassault Rafale op het dek van de Charles de Gaulle met op de achtergrond een Super-Etendard. Dat laatste toestel is verouderd en wordt vervangen.

Aconit
FS Aconit.


Meuse
FS Meuse.

Dupleix
FS Dupleix is verouderd.

Forbin
FS Forbin is drie jaar oud.Jean Bart
FS Jean Bart.


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Charles de Gaulle

Aanval op LibiŽ
Vuurgevecht bij Libische kust
Problemen Franse marine