Marineschepen.nl
 
   
 

Reparatie van dieselmotor Zr.Ms. Zeeland geslaagd


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 27-07-2017 | Laatst aangepast: 27-07-2017


Zr.Ms. Zeeland is na succesvolle reparaties weer op zee. Eergisteren vertrok het patrouilleschip voor tests vanuit Curacao naar zee en die verliepen voorspoedig. De Zeeland heeft een kleine twee weken met kapotte motoren in Willemstad gelegen.

Zeeland
Zr.Ms. Zeeland in de West op archiefbeeld. (Foto: Defensie)

Van de twee hoofdvaartdieselmotoren van Zr.Ms. Zeeland is de stuurboord diesel nu gerepareerd. Tests op zee hebben de afgelopen uitgewezen dat de problemen aan die motor zijn verholpen en het schip weer inzetbaar is. Behalve de hoofdvaartdieselmotor heeft de OPV nog de elektromotoren voor lage snelheden. De andere motor zal in een toekomstige, al eerder geplande, binnenligperiode eveneens worden gerepareerd.Op 12 juli liep Zr.Ms. Zeeland de Annabaai binnen met twee beschadigde MAN hoofdvaartdieselmotoren. Direct werd ondersteuning vanuit Den Helder gevraagd om de diesels te repareren. Ook was er ondersteuning van de marinebasis Parera en de afdeling MateriŽle Instandhouding Caribisch gebied.

Op de vraag wat precies de oorzaak is geweest van de dubbele motorpech kon een marinewoordvoerder vanmiddag geen antwoord geven.Zr.Ms. Zeeland gaat nu aan de slag als stationsschip. Het schip vaart inmiddels onder de vlag van de Kustwacht Caribisch Gebied en gaat met de FRISC en NH-90 helikopter o.a. de strijd aan met drugstransporten.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Voortstuwingsproblemen Zeeland
Zeeland volgende week naar zee
Hollandklasse