Marineschepen.nl
 
   
 

Technische problemen Zr.Ms. Holland opgelost


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 15-02-2023 | Laatst aangepast: 15-02-2023


Begin deze maand kwam patrouilleschip Zr.Ms. Holland in het nieuws vanwege het bezoek van de koninklijke familie aan het Caribisch gebied. Het vergrootglas dat continu boven het koningshuis hangt, merkte ook op dat de Holland op slechts één van de twee schroefassen voer. Die problemen zijn echter opgelost.

Holland
Zr.Ms. Holland op archiefbeeld. (Foto: SGT-1 Jan Dijkstra/ Defensie)

De Holland kon het koninklijke gezelschap niet met de gewenste vaart van Aruba naar Curaçao varen, zo viel ook te lezen op Marineschepen.nl. Dat betekende enerzijds dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia meer iets tijd hadden aan boord van het stationsschip, maar het leverde ook reacties als "zorgenkindjes" aangaande de patrouilleschepen op. Eerder hadden de Groningen en Zeeland ook technische problemen in de West.De Groningen moest naar Nederland, maar daar is bij de Holland geen sprake van. Het schip hoeft ook het dok niet in. Er waren, laat de Holland via een woordvoerder weten, helemaal geen problemen met de schroefas zelf. "Wel met de voortstuwing", schrijft het schip. En die voortstuwingsproblemen zijn al weer even achter de rug.Zr.Ms. Holland was behalve met het koninklijke bezoek vooral bezig met opwerken en pre-deploymenttraining. De afgelopen tijd lag de nadruk op de voorbereidingen op drugsbestrijdingsoperaties met een nieuwe bemanning en helikopter. Het gaat dan niet om een Nederlandse NH-90, maar om een felrode MH-65 Dolphin van de Amerikaanse kustwacht, om precies te zijn het Helicopter Interdiction Tactical Squadron (HITRON) Jacksonville, Florida. De helikopter en bijbehorend personeel van de kustwacht moesten eerst integreren in de Holland voor een optimale samenwerking. Dat is overigens niet voor het eerst; in 2014 was een dergelijke helikopter ook actief vanaf het helidek van de Holland. Met succes.

Met de voortstuwingsproblemen achter de rug en de Amerikaanse helikopter geïntegreerd, is het nu wachten op de eerste drugsonderschepping.

Jaime Auteur: Jaime Karremann
Jaime is oprichter van Marineschepen.nl en heeft meer dan 1.500 artikelen geschreven over uiteenlopende marine-onderwerpen. In 2017 gaf hij zijn non-fictieboek In het diepste geheim uit en later onderzeebootthriller Orka. Voor Jaime fulltime met deze site aan de slag ging, werkte hij ruim 12 jaar bij de marine, waarvan het grootste deel in een burgerfunctie. Jaime studeerde Communicatie in Groningen.
comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Holland kampt met technische problemen