Marineschepen.nl
 
   
 

Weer raketaanval op Amerikaans marineschip in Rode ZeeDoor: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 12-10-2016 | Laatst aangepast: 12-10-2016


Woensdag is opnieuw een Amerikaans marineschip aangevallen door Houthi-rebellen in de Rode Zee, dat meldde persbureau Reuters die avond. Net als afgelopen zondag waren de raketten gericht op torpedobootjager USS Mason. Ook dit keer was de aanval niet succesvol.

USS Mason
USS Mason, een 13 jaar oude torpedobootjager van de Arleigh Burkeklasse. (Foto: US Navy)

Zondag werden de drie Amerikaanse schepen die in de zeestraat Bab el Mandeb en de Rode Zee varen voor het eerst aangevallen vanaf land. Torpedobootjager USS Mason (Arleigh Burkeklasse) had de twijfelachtige eer om als eerste in de geschiedenis SM-2 en ESSM missiles in een conflictscenario te lanceren tegen inkomende raketten.Woensdag werden USS Mason, USS Ponce en USS San Antonio (San Antonioklasse) opnieuw beschoten met raketten vanuit door Houthi-rebellen gecontroleerd gebied. De Mason antwoordde net als zondag weer met wat het Amerikaanse Ministerie van Defensie "defensieve salvo's" noemde. De kans is groot dat het weer lanceringen van SM-2 en/ of ESSM luchtdoelraketten betrof, aangevuld met decoys om de raketten te verleiden. Andere opties zijn nog het kanon en Phalanx CIWS, maar dan is er echt iets mis gegaan in de verdediging.Het is nog niet bekend of de Mason de aanval heeft afgeslagen of dat de raketten van de rebellen (bijvoorbeeld door technische problemen) hun doel hebben gemist. Het schip had in ieder geval geen schade.Lees meer over de aanval van zondagBab el Mandeb
Bab el Mandeb is een belangrijke zeestraat voor het handelsverkeer tussen Europa en het Midden-Oosten, en tussen Europa en AziŽ. (Foto: Wikipedia)

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
USS Mason lanceert raketten
Raketaanval bij Jemen