Marineschepen.nl
 
 
 

20 juni 2013: grootste marinereŁnie ooit

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 20-06-2013

De marine bestaat dit jaar 525 jaar en wat is dan mooier om alle (oud-) marinemannen en -vrouwen uit te nodigen om dat te vieren? Op donderdag 20 juni 2013 vindt daarom de grootste marinereŁnie ooit plaats. Kapitein-luitenant ter zee Robin Middel: "Van oudgedienden en veteranen tot de net ingestroomde collega's, iedereen is welkom. Zowel militairen als burgermedewerkers van alle rangen en standen." De reŁnie vormt tevens de start voor de Marinedagen en Sail Den Helder.

marinereŁnie
Koning Willem-Alexander en vice-admiraal Borsboom langs de gewapende wacht op weg naar de Stad Amsterdam. Meer foto's op de Facebookpagina van Marineschepen.nl. (Foto: JM Karremann/ Marineschepen.nl)

Uniek feest met o.a. Koning Willem-Alexander
Voor het eerst in de geschiedenis nodigt de marine al het personeel, oud en nieuw, tegelijkertijd uit voor een reŁnie. Zo zal ook oud-marineman Koning Willem-Alexander aanwezig zijn op de saamhorigheidsdag. De koning zal eerst met het historische zeilschip "Stad Amsterdam" langs bij Texel geankerde zeilschepen varen en daarna op stijlvolle wijze aansluiten bij de reŁnie.
Natuurlijk begint op die dag ook Sail Den Helder, waar de reunisten een uitstekend uitzicht op hebben vanaf de marinehaven.


Reportage van Marineschepen.nl over de Marinedagen. (I.s.m. Virtual 1)

Al vele jaren is de donderdag van de Marinedagen gereserveerd voor de veteranen. De ruim 8.000 veteranen van de marine zijn in de ochtend al welkom en vanaf 13.00 uur komen daar nog vele tienduizenden extra gasten bij. De Koninklijke Marine verwacht zo'n 30.000 (oud-)collega's en dat is helemaal niet zo vreemd, want al komt het personeelsbestand van de KM tegenwoordig niet boven de 10.000 uit, in de jaren '80 en '90 schommelde het rond de 20.000 marinemannen en -vrouwen.

Behalve de (oud-)marinemedewerkers zullen ook zo'n 20 hoofden van buitenlandse marines aanwezig zijn.


Item van Hart van Nederland (SBS6) over de marine reŁnie. Na deze uitzending bezochten zoveel mensen de reŁniewebsite dat de inschrijfpagina overbelast raakte.

Het programma
Gedurende de gehele dag zullen er diverse activiteiten zijn. Zo zal tijdens de saamhorigheidsdag de "Sail in" plaatsvinden van de tallships die deelnemen aan Sail Den Helder. Op verschillende podia zullen bekende Nederlandse artiesten optreden. Wie dit exact zijn, wordt pas op de dag zelf bekend gemaakt. Aan het einde van de dag zal een bekende DJ draaien vanaf het helidek van de Zeeland.

12.00 - 13.00 Opening terrein voor post-actief personeel
13.00 Ė 14.30 Start saamhorigheidsdag en opzoeken van oude bekenden
14.30 Ė 16.00 Spectaculaire opening Saamhorigheidsdag
16.00 Ė 17.00 Diverse activiteiten en demo's, maar oude bekenden opzoeken staat centraal
17.00 Ė 18.00 Blauwe hap
18.00 Ė 22.00 Optreden Marinierskapel en optredens "525 Live" met diverse bekende Nederlandse artiesten
22.00 Ė 23.00 Afsluiting Saamhorigheidsdag met een optreden van een bekende DJ en een spetterend slot met vuurwerk.

Een deel van de Nieuwe Haven is op donderdag ook open voor bezoekers van Sail Den Helder. Vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni hebben de Marinedagen (vroeger: Nationale Vlootdagen) plaats. De marinehaven is op vrijdag en zaterdag te bezoeken van 10.00 tot 23.00. Op zondag is het terrein toegankelijk tot 18.00 uur.Bereikbaarheid
De Koninklijke Marine raadt iedereen aan om met het Openbaar Vervoer te komen in verband met de te verwachten drukte. De NS is voorbereid op extra drukte. Met de trein kunt u uitstappen op Station Den Helder. Daar vertrekken gratis pendelbussen naar de Nieuwe Haven.

Indien u toch met de auto komt, dan kunt u gebruik maken van de speciale parkeerplaatsen bij het Transferium bij de Blokmakersweg (Bedrijventerrein Kooypunt) in Den Helder. Ook vanaf dit Transferium rijden er pendelbussen naar de Nieuwe Haven. In aanloop naar het evenement ontvangen aangemelde personen hier per e-mail meer informatie over. De Nieuwe Haven zelf is afgesloten voor auto's.

Het terrein op
Vergeet niet uw toegangsbewijs uit te printen. U hebt deze ontvangen in een mail direct na aanmelding, getiteld "Uw toegangsbewijs voor Saamhorigheidsdag". Vergeet ook niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.Opmerkingen en vragen
Heeft u opmerkingen of wilt u een oproep plaatsen? Dat kan hieronder.
Marineschepen.nl maakt geen deel uit van de organisatie van de reŁnie. U kunt de organisatie mailen via het volgende e-mailadres: saamhorigheidsdag@mindef.nl.

comments powered by Disqus

Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
NieuwsoverzichtGerelateerde artikelen
Zorgen bij jarige marine

Videoreportage Marinedagen

De koning bij de marine

Hollandklasse