Marineschepen.nl
 
   
 

Zuid-Amerikaans bezoek aan Koninklijke Marine


Bericht geplaatst: 19-06-2014
Laatst aangepast: 19-06-2014


Delegaties uit Chili en Peru zijn in Den Helder om kennis op te doen van de Koninklijke Marine. Een Chileense delegatie bracht een bezoek aan Den Helder in verband met de modernisering van Nederlandse en Belgische M-fregatten. Peruaans marinepersoneel stapte aan boord van Zr.Ms. Amsterdam om hun nieuwe schip te leren kennen.

Zr.Ms. Amsterdam
Het Peruaanse detachement gisteren aan boord van Zr.Ms. Amsterdam. (Foto: CDT Zr.Ms. Amsterdam)

Het gaat snel met de verkoop van Zr.Ms. Amsterdam. Minister van Defensie Jeanine Hennis stuurde vorige week vrijdag haar brief aan de Tweede Kamer over de verkoop van de bevoorrader. Maar terwijl men gisteren in de Peruaanse media pas voor het eerst kon lezen over de nieuwe aanwinst, stapte personeel van de Peruaanse marine al aan boord van de Amsterdam in Den Helder. Gisteren begon het detachement van 13 Peruanen namelijk aan het traject dat moet leiden tot overname van de Nederlandse bevoorrader. Volgens de Peruaanse media moet het schip al in december zijn overgenomen.

Het koopcontract wordt eind deze maand ondertekend.Chileens M-fregat
Een Chileens M-fregat figureert in wervingsadvertenties. (Bron: Chileense marine)

Tien jaar geleden waren het de Chilenen die aan boord van een Nederlands schip stapten voor overname. In 2005 kwam Hr.Ms. Abraham van der Hulst in Chileense dienst als Almirante Blanco Encalada en twee jaar later volgde Hr.Ms. Tjerk Hiddes (Almirante Riveros). Beide Chileense M-fregatten zijn nu meer dan 20 jaar oud en de modernisering van de Belgische en Nederlandse M-fregatten heeft de interesse gewekt van de Armada de Chile. Gisteren bracht een delegatie een bezoek aan het Commando Zeestrijdkrachten en kreeg een rondleiding op het Marinebedrijf waar de gemoderniseerde Zr.Ms. Van Speijk in het dok lag.Chileens bezoek
De Chileense delegatie kreeg een rondleiding. (Bron: Koninklijke Marine)

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Zr.Ms. Amsterdam
M-fregatten
Nieuwe naam Amsterdam
Amsterdam verkocht aan Peru