Marineschepen.nl
 
   
 

MALABAR 2020 in de buurt van Egypte en India, meerdere landen hebben een visum geregeld om mee te doen
De marines van Japan, AustraliŽ, India en de Verenigde Staten kwamen samen voor MALABAR 2020. De locatie van deze oefening is de Golf van Bengalen. De eenheden die hieraan meedoen hebben natuurlijk een visum moeten regelen. Zonder visum konden ze op 3 november namelijk niet beginnen met de oefening op deze bestemming. Overigens is MALABAR 2020 dit jaar verdeeld in twee delen. De eerste deel werd gehouden op de eerder genoemde bestemming Golf van Bengalen van 3 tot 6 november. De tweede deel werd gehouden van 17 tot 20 november in de Arabische Zee in de buurt van Egypte, waar een visum Egypte mogelijk nodig was voor deze bestemming. Een visum India zal juist nodig zijn voor de Golf van Bengalen.

Malabar 2020
Een eerdere editie van de oefening Malabar. (Foto: US Navy)

Voor het eerst in dertien jaar komt naast India ook AustraliŽ naar de bestemming
AustraliŽ doet dit jaar ook mee aan de MALABAR oefening. Hiervoor is gekozen om een open en vrije Indo Pacific te ondersteunen. Het is de eerste tijd in maar liefst 13 jaar dat alle vier marines van AustraliŽ, Japan, India en de Verenigde Staten meedoen aan de oefening. Egypte dus niet. Het is bovendien de 24e editie van de MALABAR marine oefening. De officiŽle namen van de marines die hierbij betrokken zijn, zijn de volgende: de Indian Navy, de Japan Maritime Self Defence Force (JMDSF), de Royal Australian Navy en de United States Navy.Welke marine eenheden hebben een visum gekregen voor de MALABAR oefening? Egypte niet!
Het is dus inmiddels bekend welke marines meedoen aan de MALABAR marine oefening van dit jaar. Daarentegen is nog niet duidelijk welke eenheden precies meewerken aan de welbekende oefening. De marine van India zal de meeste schepen leveren. De vloot van de marine van dit Aziatische land die mee zal doen omvat namelijk de volgende schepen: Destroyer Ranvijay (D55), fregat Shivalik (F47), Off Shore Patrol Vessel Sukanya, Fleet Support Ship Shakti (A57) en onderzeeŽr Sindhuraj (S57). De Amerikaanse marine levert de USS John S McCain (DDG 56) vernietiger, terwijl AustraliŽ en Japan met respectievelijk de HMAS Ballarat (FFG 155) fregat en de JS Onami (DD 111) vernietiger meedoen aan de MALABAR oefening. Ook zullen de Advanced Jet Trainer Hawk, helikopters en andere vliegtuigen deelnemen aan de maritieme oefening.

Kans voor gelijkgestemde marines
Commandant van USS John S. McCain Ryan, T. Easterday, was erg blij dat zijn manschappen een visum hebben gekregen om naar de bestemming toe te komen voor de MALABAR marine-oefening: "MALABAR biedt een kans voor gelijkgestemde marines, die een gemeenschappelijke visie delen van een stabielere, meer open en welvarende Indo Pacific, om naast elkaar te opereren en te trainen. Een gezamenlijke benadering van regionale veiligheid en stabiliteit is nu meer dan ooit belangrijk om iedereen af te schrikken die een vrije en open Indo Pacific uitdaagt." Het is niet de eerste keer dat de marines van AustraliŽ, India, Japan en de Verenigde Staten samenwerken. Mogelijk mag Egypte in de toekomst ook meedoen. Dit doen ze namelijk routinematig in de Indo Pacific. Dit bevordert dus een coŲperatieve benadering van regionale veiligheid en stabiliteit.
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
De zee en haar betekenis
Taken van de marine
Korps Mariniers
Mijnendienst
Onderzeeboten
Dienst der Hydrografie

Marine uniformen
Rangen en standen

Gerelateerde artikelen