Marineschepen.nl
 
   
 

Voordelige bootverzekering afsluiten?
Bent u de trotse bezitter van een zeilboot, sloep of motorjacht? Dan is een bootverzekering geen overbodige luxe. U kiest zelf welke dekking u wilt afsluiten. Maar kijk dan wel even goed welke verzekeraar daar het beste bij past. Met Diks bootverzekering kunt u met een veilig gevoel het water op. Maar daarbij wilt u ook een voordelige bootverzekering afsluiten.

76mm
Een voorbeeld van schade op Nederlandse schepen. In februari 1983 raakte het Nederlandse S-fregat Hr.Ms. Bloys van Treslong in een zware storm terecht. Een of meerdere golven sloegen deuken in de kap van het Oto Melara 76mm kanon. Het schip voer terug naar de Rijkswerf voor reparatiewerkzaamheden. (Foto: Rijkswerf/ archief Nederlands Instituut voor Militaire Historie)

Welke bootverzekeringen zijn er?
Er zijn drie dekkingsvormen bij Diks bootverzekering. Te weten:
• WA-verzekering
• WA beperkt casco
• Allrisk / WA volledig cascoWA-verzekering
Per ongeluk tegen een andere boot gevaren en heeft deze nu (flinke) schade? Dan bent u met een WA dekking hiervoor verzekerd. De schade krijgt u vergoed door de verzekeraar. Is ook uw eigen vaartuig beschadigd? Dan wordt dat helaas niet door alleen WA vergoed. De Allrisk is dan de verzekering die u nodig heeft.

WA beperkt casco
De WA beperkt casco dekking wordt ook wel een WA+-dekking genoemd. Met deze dekking bent u verzekert voor schade door brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Ook de inboedel van uw vaartuig is met WA beperkt casco verzekerd.

Allrisk / WA volledig casco
De naam zegt het al: met allrisk bent u compleet verzekerd. Het is dan ook de meest complete dekkingsvorm. Naast de bovengenoemde schades, bent u met een allrisk verzekering ook verzekerd voor schade aan uw eigen vaartuig. Ook als u dit zelf veroorzaakt heeft. Bijvoorbeeld wanneer u net iets teveel vaart had bij het aanmeren en u tegen de kade bent geborst. De allrisk verzekering dekt dan de reparatiekosten.

Wat kost Diks bootverzekering?
Dat is niet goed te zeggen. Want dat hangt namelijk onder andere af van het type verzekering die u kiest. Een allrisk verzekering is dan ook duurder, omdat het ook een complete verzekering is. Ook kunnen de kosten per verzekeraar verschillen. Tot slot hangt het bedrag op het prijskaartje ook af van uw type boot. Ook de lengte van uw vaartuig en de dagwaarde worden meegenomen in de berekening. En wellicht kunt u bij dezelfde verzekeraar ook andere zaken onderbrengen en bent u mogelijk voordeliger uit. Denk bijvoorbeeld aan een doorlopende reisverzekering.

Is Diks bootverzekering verplicht?
Bij (motor)voertuigen is een WA verzekering verplicht. Bij boten is dat niet het altijd het geval. In enkele situaties kan het wel verplicht zijn om Diks bootverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw boot. Ook als u buiten de Nederlandse wateren vaart kan het zijn dat een bootverzekering verplicht is. Dat is vaak zo in landen als Spanje, Griekenland en KroatiŽ. Landen rond de Middellandse Zee.

Hoewel het dus over het algemeen niet verplicht is, is het wel aan te raden om een verzekering bij uw jacht, zeilboot, sloep of ander vaartuig af te sluiten. Een ongeluk zit ook op het water in een klein hoekje. Kosten voor reparaties kunnen hoog oplopen.

Diks bootverzekeringen (online) vergelijken
Wilt u Diks bootverzekering afsluiten? Dan is een goede vergelijking maken met de diverse verzekeraars zeker aan te raden. De ene aanbieder is de andere niet. Kijk dus naast de kosten ook zeker naar wat u daarvoor terug krijgt.

Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
De zee en haar betekenis
Taken van de marine
Korps Mariniers
Mijnendienst
Onderzeeboten
Dienst der Hydrografie

Marine uniformen
Rangen en standen

Gerelateerde artikelen