Marineschepen.nl
 
   
 

Blog 3 Roy van Hesteren: Kopenhagen


Bericht geplaatst: 10-10-2014

Adelborst Roy van Hesteren vaart tijdens zijn bootjesreis mee aan boord van Zr.Ms. Evertsen. Na een ochtend meehelpen met de Logistieke Dienst, doemde de eerste buitenlandse haven voor de aanstaande marineofficieren op aan de horizon: Kopenhagen!

Adelborsten BOZ
Enkele Adelborsten krijgen uitleg over het passeren van nauw vaarwater. (Bron: ADBTD R. van Hesteren)

Dag 5, vrijdag 3 oktober 2014
Vandaag was de dag dat we Kopenhagen zouden bereiken met alle schepen. Voor een deel van ons het hoogtepunt van de eerste week! Eigenlijk geldt dit voor iedereen wel.
De dag begon voor een deel van de groep om 06.00 uur al, deze groep liep namelijk mee met de Logistieke Dienst. Ik liep ook mee met deze groep en moest dus vroeg op vandaag. Ik liep mee in de gamelle Longroom. Dit is het keukentje aan de Longroom waar de officieren eten en ik hielp mee om de officieren te bedienen tijdens de maaltijden.

Om 09.00 uur werden we met zijn allen opgeroepen op de brugvleugel. Hier konden we zien dat we ons in nauw vaarwater bevonden. Aan de ene kant van het schip lag land (Zweden) en aan de andere kant ook (Denemarken). Voor en naast ons lagen ook nog verschillenden schepen. Dit zorgde voor een fraai beeld in de ochtend.Rond een uur of 1 was het aftrap meerrol, wat voor ons betekende dat Kopenhagen niet verder was verwijderd dan alleen de valreep. Tussen half drie en drie uur werd vastwerken ingesteld en was iedereen (op de mensen na die op de receptie moesten helpen en de mensen die de wacht hadden) vrij om te gaan en staan waar ze wilden. Waar een aantal een afmeerborrel hadden, zijn sommigen de wal opgegaan om Kopenhagen te verkennen. Deze dag loopt, als eerste dag aan de wal, alweer bijna ten einde. Er rest ons nog één taak en dat is Kopenhagen verkennen en genieten van onze eerste buitenlandse haven.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Blog overzicht Northern Archer
Blog 1 Roy v. Hesteren
Blog 2 Roy v. Hesteren
Blog 3 Roy v. Hesteren
Blog 4 Roy v. Hesteren
Blog 5 Roy v. Hesteren
Blog 6 Roy v. Hesteren
Zr.Ms. Evertsen
Northern Archer