Marineschepen.nl
 
   
 

Blog 4 Roy van Hesteren: bezoek aan Deens fregat


Bericht geplaatst: 10-10-2014

Als je werkt bij de marine kom je veel in het buitenland. En wat is dan leuker om even kennis te maken met bemanningsleden en schepen van andere landen? Adelborst Roy van Hesteren kreeg een rondleiding op een fraai fregat. Oh wat ook leuk is in een buitenlandse haven...passagieren!

Adelborsten Niels Juel
15 Adelborsten tijdens een rondleiding aan boord van het nieuwste fregat van de Deense marine. (Bron: ADBTD Van Hesteren)

Dag 6, zaterdag 4 oktober 2014
De eerste volle vrije dag was aangebroken, het was zaterdag! Maar van uitslapen kwam niks. Om 07.30 uur moesten de mensen die de wacht hadden al aantreden op helikopterdek.
Voor 15 anderen was het al om 08.00 uur verzamelen om de bus in te gaan om een bezoek te brengen aan Deense marinehaven. Rond 09.30 kwamen we aan na een flinke rit met de bus. Eenmaal aangekomen werden we goed opgevangen en kregen een rondleiding op de Niels Juel, dat is het nieuwste fregat van de Iver Huitfeldtklasse. Op het eerste gezicht kwam het schip over als een LC-Fregat. Tijdens de rondleiding was iedereen onder de indruk van de technologie aan boord. Dat is ook niet gek, want het schip is net nieuw. Aan het einde van de rondleiding kregen we nog een lunch aangeboden en werd er een groepsfoto gemaakt met het schip op de achtergrond. De reis terug naar ons eigen schip kon beginnen.Toen we aan boord stapten stond onze begeleider ons op te wachten om de eerste verhalen van ons te horen. Nadat we ons hadden omgekleed naar onze burger kleding, hadden we nog maar één missie; de stad in en weekend vieren!

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Blog overzicht Northern Archer
Blog 1 Roy v. Hesteren
Blog 2 Roy v. Hesteren
Blog 3 Roy v. Hesteren
Blog 4 Roy v. Hesteren
Blog 5 Roy v. Hesteren
Blog 6 Roy v. Hesteren
Zr.Ms. Evertsen
Northern Archer