Marinefoto Maandag 54

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 09-01-2012

Marinefoto maandag
De Caio Duilio met op de achtergrond vulkaan Etna. (Foto: ItalianLarry, Wikipedia.org)

Etna's Horizon
In het jaar 260 voor Christus wist de Romeinse admiraal Gaius Duilius de vloot van het Noord-Afrikaanse Carthago te verslaan. Deze Slag bij Mylae werd uitgevochten voor de kust van SiciliŽ, onder het vurige oog van vulkaan de Etna.Daar beleefde Gaius Duillius dus zijn finest hour. Dit was trouwens wel een verrassing, want de man had even daarvoor onverwacht de leiding gekregen over de vloot. De oorspronkelijke leider had zich op haast kinderlijk eenvoudige manier "laten" gevangennemen waarbij hij 17 marineschepen verloor.

Tegenwoordig heeft de Romeinse zeeheld in het Italiaans de naam Caio Duilio en zijn diverse schepen naar hem vernoemd. Eťn daarvan is de super moderne -tja verrassing- Caio Duilio (D554) van de Orrizonte klasse.

De 152,9 meter lange destroyer is het tweede en laatste schip van deze klasse. De schepen zijn directe familie van de Franse Horizonklasse en (verre) familie van de Britse Type 45, de Nederlandse LCF'en, de Duitse Sachsenklasse en de Spaanse Alvaro de Bazanklasse. Lees hier meer over dit voormalige NFR-90 project.
Het fraaie schip heeft een aardig wapenpakket. Natuurlijk kunnen extra kanons van de Italiaanse kanonfabrikant Oto Melara niet ontbreken. Zo hebben deze destroyers maar liefst 3 Oto Melara 76mm kanons. Ook de wapens tegen andere schepen zijn van lokale bodem: Teseo Mk2/A. Net als de Franse en Britse schepen hebben zij het Sylver lanceersysteem met Aster raketten, S1850M langeafstand 3D radar en de phased array radar EMPAR.

Met deze uitrusting bepaalt de in 2009 herboren Caio Duilio opnieuw de horizon voor de Etna.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Kijk dan ook even naar deze voorwaarden.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Herkomst Horizon klasse
Type 45
De Zeven ProvinciŽn

Italian design