Marineschepen.nl
 
   
 

Hr.Ms. Tromp hoofdrolspeler tijdens Sail Amsterdam

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 16-08-2010

Tijdens Sail Amsterdam is LCF Hr.Ms. Tromp de grootste marine attractie. Zowel virtueel als in het echt. Bezoekers van Sail kunnen namelijk een kijkje nemen aan boord van het schip waar de nieuwe marine documentaire is opgenomen. Je zou zomaar een van de hoofdrolspelers van de docu tegen kunnen komen. Dit is ook het schip dat de MV Taipan bevrijdde van piraten.

De eerste aflevering van de docu midden in de marine is vanaf de tweede Sail-dag 20 augustus te zien op internet. De laatste aflevering zal half september op de website verschijnen.Gehele documentaire te zien in de bibliotheek
Een paar honderd meter van de docu-locatie is op de derde dag van Sail (zaterdag 21 augustus) de gehele documentaire te zien in de openbare bibliotheek van Amsterdam. Er zijn twee vertoningen (om 1330 en 1530 uur) met aansluitend de gelegenheid om vragen te stellen aan een marineman of -vrouw. Dit is dus de enige mogelijkheid om alle afleveringen te zien, nog voor de docu in z'n geheel op internet staat!

Live op TMF
Het televisieprogramma "Kijk dit nou" van TMF start het seizoen met een heuse SAIL-variant. Vanaf donderdag 19 augustus is "SAIL dit nou" gedurende vier dagen live te zien van 17.00 uur tot 18.00 uur. Ook de Koninklijke Marine (en naar verwachting Hr.Mr. Tromp) zal uitgebreid aan bod komen in dit maritieme programma.

Het LCF zelf zal op de kop van het Javaeiland liggen en is open voor bezoek. Hier kun je dus een kijkje nemen en praten met de bemanningsleden die zelf aan anti-piraterij acties hebben deelgenomen.Hoofdrollen
Een overzicht van de hoofdrollen die het schip en bemanning speelden:
- commercial Low slow flyer (2008)
- commercial VenetiŽ (2008)
- reeks YouTube films (2009)
- nieuws 400 jaar New York (2009)
- nieuws bevrijding MV Taipan (2010)
- Midden in de marine documentaire (2010)
- SAIL Amsterdam (2010)

Tromp vangt piraten
Hr.Ms. Tromp in actie tijdens een anti-piraterijmissie.TMF "SAIL dit nou" vanaf donderdag 19 augustus om 17.00 uur.


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
De Zeven ProvinciŽn klasse Piraterij SomaliŽ
Tromp begint anti-piraterij
Documentaire anti-piraterij
Tromp ontwapent piraten