Marineschepen.nl
 
   
 

Midden in de Marine met nieuwe documentaire

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 23-07-2011

De Koninklijke Marine lanceert op 20 augustus de online documentaire "Midden in de Marine". De documentaire is gemaakt aan boord van Hr.Ms. Tromp tijdens de Missie Atalanta, in de strijd tegen piraterij nabij SomaliŽ. Opmerkelijk is dat dit juist de missie was waarmee de marine in het nieuws kwam dankzij helmbeelden van de aanval op piraten. Voor de docu zijn 6 bemanningsleden van het LCF gevolgd. Sinds vrijdag 23 juli staat de trailer online.

Het verhaal achter de YouTube-hit
De missie van de Tromp en de acties van de mariniers tegen piraten leverde veel bekendheid op dankzij de helmcamera beelden die geschoten werden tijdens de aanval op piraten aan boord van de Taipan. Het filmpje werd een regelrechte YouTube-hit en de bemanning van de Tromp werd uitgenodigd in het televisieprogramma Pauw & Witteman. (Naar alle waarschijnlijkheid) geheel toevallig werd juist van die missie een documentaire gemaakt.
De 7 afleveringen zullen te zien zijn op de website www.middenindemarine.nl.83 piraten
Hr.Ms. Tromp heeft gedurende 2 maanden 83 piraten ontwapend en teruggestuurd. 13 piratenskiffs zijn vernietigd. De piraten die het Duitse schip Taipan kaapten, zijn in Duitsland berecht. De Tromp keerde op Koninginnedag 2010 terug in Den Helder. Op dit moment heeft Hr.Ms. De Zeven ProvinciŽn het commando over een internationale vloot tegen piraterij.De trailer van Midden in de MarineDe bekende beelden geschoten met de helmcamera tijdens de boardingactie van de Taipan
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
De Zeven ProvinciŽn klasse

Piraterij SomaliŽ
Premiere docu tijdens Sail
Tromp ontwapent piraten
Tromp begint anti-piraterij