Marineschepen.nl
 
   
 

Project mijnenbestrijdingsvaartuigen voor België en Nederland niet vertraagd door corona


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 08-05-2020 | Laatst aangepast: 08-05-2020


De vervanging van de mijnenjagers ligt ondanks de huidige coronacrisis op schema. Dat zegt de Belgische projectleider tegen Marineschepen.nl, in reactie op een onjuist bericht op deze website over vertraging door de crisis.

Belgium Naval Robotics
Het nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuig. (Beeld: Belgium Naval & Robotics)

Marineschepen.nl had van meerdere kanten begrepen dat het Belgisch-Nederlandse MCM-project vertraging had opgelopen door de coronacrisis. In het artikel dat gisteren werd geplaatst over voornamelijk de onderzeebootvervanging, werd dat vermeld. In april had de Defensie Materieel Organisatie (DMO) aangegeven niet te willen reageren op vragen over vertraging door corona.



Vandaag nam de Belgische projectleider fregatkapitein Claude Bultot contact op met Marineschepen.nl. "Er is momenteel geen sprake van vertragingen", zegt Bultot. Naval Group, ECA en de projectgroep konden door. "Doordat het over studies gaat, kan (bijna) iedereen van thuis uit werken. We hebben ondertussen vele meetings gehad via teleconferentie. Dat werkt prima." Bultot meldt dat de eerstvolgende milestone op 23 mei aanstaande volgens planning zal worden gehaald.



In een uitgebreid artikel over het project dat in maart verscheen, is het strakke schema uitgebreid aan bod gekomen. De twaalf schepen en mijnenbestrijdingsmiddelen worden door Belgium Naval & Robotics, een consortium bestaande uit Naval Group en ECA, ontwikkeld. Op precies 23 mei 2024 wordt het eerste schip verwacht en dat blijft dus ongewijzigd.



Zie voor meer over dit project de uitgebreide interviews over de bouw en het onderhoud en de wapensystemen. Het vierde en laatste artikel, over onder andere de drones en het schip Geosea, volgt op korte termijn.



comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001



Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen