Marineschepen.nl
 
   
 

Voormalige kruiser De Ruyter bij sloper in Ecuador


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 20-07-2022 | Laatst aangepast: 20-07-2022


De oude Peruaanse kruiser Almirante Grau, die in een vorig leven in Schiedam werd gebouwd als de De Ruyter, wordt gesloopt door het grootste staalbedrijf van Ecuador. Het schip is er afgelopen weekend gearriveerd voor het laatste hoofdstuk.

Almirante Grau
Archieffoto van de Almirante Grau op zee. De oude kruiser voer al sinds 2010 niet meer en werd in 2017 uit dienst gesteld. (Foto: Peruaanse marine)

83 jaar geleden werd in Schiedam, bij Wilton-Fijenoord, de kiel gelegd van de latere Hr.Ms. De Ruyter. Het einde als kruiser zal het schip vinden in Duran, een plaatsje aan de rivier Guayas nabij Guayaquil in Ecuador. Daar is de sloopafdeling van Adelca gevestigd.De Almirante Grau werd door Adelca gekocht nadat de Peruaanse marine het voormalige vlaggenschip eerder dit jaar te koop had gezet. Over het verloop van die verkoop en een eventuele nieuwe eigenaar werd niets medegedeeld. Pas toen de kruiser vrijdag 8 juli uit de Peruaanse marinehaven werd gesleept, kwam het nieuws dankzij oplettende getuigen snel naar buiten.

In stilte is de kruiser naar Duran gesleept en ligt nu in het dok van Adelca. Het is onbekend of de sloop al is begonnen, zeker is dat het kostbare staal van het schip wordt geplukt om weer hergebruikt te worden.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Onverwachts einde: oude kruiser De Ruyter op weg naar sloop

'Financiering behoud kruiser bijna rond'

Kruiser te koop

Kruiser uit dienst, onderzoek museumschip

Hr.Ms. De Ruyter