Marineschepen.nl
 
   
 

Zeven marineschepen op Wereldhavendagen


Bericht geplaatst: 03-09-2014
Laatst aangepast: 03-09-2014


De Koninklijke Marine is met maar liefst zeven marineschepen vertegenwoordigd op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Hoogtepunt van de delegatie is ongetwijfeld de nieuwe Karel Doorman. Het JSS is nog bezig met proefvaren en is dit weekend voor het eerst open voor publiek. Zelden is een marineschip zo vroeg in het traject al te bezichtigen geweest. Daarnaast is de onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis te bezoeken en het LCF Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn, dat net terug is van de anti-piraterijmissie nabij SomaliŽ.

Karel Doorman
De Karel Doorman afgemeerd in Den Helder. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Door bezuinigingen worden de Marinedagen niet meer jaarlijks georganiseerd. De Helderse marinehaven bleef dit jaar verstoken van duizenden bezoekers en de lucht van hamburgers en frieten tijdens dit evenement. Om de marine toch zicht- en voelbaar te houden, maakt de zeemacht dankbaar gebruik van de ruimte die de Wereldhavendagen organiseren.Vanavond zal het nieuwste en grootste schip van de marine de Rotterdamse haven binnenvaren. De Karel Doorman zal tussen 1800 en 1900 uur arriveren, morgen wordt het schip officieel overgedragen aan Defensie. Pas volgend jaar, na diverse tests, zal het in dienst worden gesteld.

Vrijdagmiddag ontvangt de bemanning van Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn aan boord van de Doorman de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties voor de anti-piraterijmissie Atalanta. Het LCF komt rechtstreeks uit de wateren voor de Somalische kust.

BOZ Amsterdam en De Zeven ProvinciŽn
De (zeer waarschijnlijk) laatste bevoorrading op zee tussen Zr.Ms. Amsterdam en Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn had zaterdag 29 augustus plaats in de Middellandse Zee. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Afgelopen zaterdag had het LCF nog een ontmoeting met bevoorrader Zr.Ms. Amsterdam. Marineschepen.nl was aan boord van de bevoorrader voor een reportage over de laatste maanden van het schip.

Overzicht te bezichtigen marineschepen:
Karel Doorman
Zr.Ms. Evertsen
Zr.Ms. Bruinvis
Zr.Ms. Zeeland
Zr.Ms. Mercuur
Hydra

Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn is niet open voor publiek.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Doorman in Den Helder