Tromp in Rotterdam

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 21-10-2002

Een aantal weken geleden deed de Tromp, zusterschip van de Hr.Ms. Zeven ProvinciŽn, op haar eerste reis Rotterdam aan. De webmaster van www.kmar.net was erbij en op marineschepen.nl zijn de foto's te zien.


Een nieuw boegnummer: F803.

Het tweede schip van de meest geavanceerde klasse ter wereld, voer maandag 14 oktober voor het eerst uit Vlissingse haven. Na een aantal dagen op zee, meerde het schip af in de Rotterdamse haven.Windkracht 10
Het schip mag dan wel zo geavanceerd zijn, maar de zeewaardigheid is uiteraard veel belangrijker. Deze test doorstond de Tromp glansrijk. Het schip was namelijk gedurende de hele week met windkracht 10 op de Noordzee, zonder problemen. Eťn van de redenen dat dit schip bij de eerste vaart geen problemen kende, was dat de grootste moeilijkheden al zijn opgelost sinds de proefvaart van Hr.Ms. Zeven ProvinciŽn. Na een korte periode in Rotterdam is het schip naar Den Helder gevaren, om daar voor het eerst sinds lange tijd naast de Hr.Ms. Zeven ProvinciŽn te liggen. Vervolgens is het ruime sop weer gekozen!
De komende periode ligt de nadruk bij de Tromp op geluidsbeproevingen en zal het schip (pas) eind 2003 in dienst worden gesteld. De volgende schepen (De Ruyter en de Evertsen) volgen in 2004 en 2005.

Foto's
Hieronder volgen een aantal foto's die door W. Boevť aan marineschepen.nl zijn gestuurd.


De Tromp komt aan in Rotterdam.


Op de hangar de SMART-L radar en de Goalkeeper en op het helidek de personen die op post zijn gekomen voor "meerrol".


Op de foto met de Erasmusbrug. Dat vierkante apparaat op de navigatiebrug is ťťn van de belangrijkste sensoren: de APAR (radar), voor het opsporen en volgen van luchtdoelen.


Hier is goed te zien dat alleen de bak (voordek) de midscheeps en het helidek nog open dekken zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers
Marine in cijfers
De maritieme oplossing
Anti-piraterij SomaliŽ
Analyse Venezuela

Gerelateerde artikelen
USS Taylor in Rotterdam