Marineschepen.nl
 
   
 

Geen Marinedagen in 2024


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 21-12-2023 | Laatst aangepast: 21-12-2023


In 2024 organiseert de Koninklijke Marine geen Marinedagen, dat laat een woordvoerder weten aan Marineschepen.nl. Het evenement in Den Helder vond afgelopen zomer wel plaats, maar slaat een jaar over. In 2025 zullen de deuren van de Nieuwe Haven voor bezoekers weer openzwaaien.

DMAN
Zr.Ms. Karel Doorman tijdens de Marinedagen 2023. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Afgelopen zomer werden de Marinedagen gecombineerd met Sail Den Helder. Die editie trok ruim 200.000 bezoekers. Ook in 2022 werden Marinedagen georganiseerd, destijds voor het eerst in vijf jaar.Na afloop van de editie in 2023 liet een woordvoerder Marineschepen.nl weten dat zou worden besloten of de Marinedagen weer jaarlijks zouden worden georganiseerd. Immers, het jaarlijks terugkerende evenement werd minder vaak gehouden toen bezuinigingen zo'n tien jaar geleden hun tol eisten.Toch zal het evenement dat vroeger bekend stond als Vlootdagen voorlopig niet jaarlijks terugkeren. Voor 2024 staat wel een dag voor veteranen en het personeelsfeest in de agenda.

Ook in 2026 zal het publiek het moeten doen zonder Marinedagen. In 2027 heet de marine wel weer bezoekers welkom in de Nieuwe Haven.'In het diepste geheim' - Spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991Het goede nieuws is wel dat als de volgende editie wordt gehouden, in 2025, de marine twee nieuwe schepen rijker is: het Combat Support Ship Den Helder en het eerste mijnenbestrijdingsvaartuig Vlissingen.

Jaime Auteur: Jaime Karremann
Jaime is oprichter van Marineschepen.nl en heeft meer dan 1.500 artikelen geschreven over uiteenlopende marine-onderwerpen. In 2017 gaf hij zijn non-fictieboek In het diepste geheim uit en later onderzeebootthriller Orka. Voor Jaime fulltime met deze site aan de slag ging, werkte hij ruim 12 jaar bij de marine, waarvan het grootste deel in een burgerfunctie. Jaime studeerde Communicatie in Groningen.
comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Binnenkort besluit over toekomst Marinedagen