Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 25

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 11-04-2011

Marinefoto maandag
Hr.Ms. Amsterdam op een winterse ochtend op zee (Foto: marineschepen.nl)

Lonely tanker
Op 8 april 2011 werd bekend gemaakt dat in verband met bezuinigingen vanaf eind 2011 Hr.Ms. Amsterdam de enige Nederlandse bevoorrader zal zijn. De verzwakking van de Koninklijke Marine is in 2014 compleet als Hr.Ms. Amsterdam ook uit dienst gesteld zal worden. Voor beide huidige bevoorraders (Zuiderkruis en Amsterdam) zal vanaf 2015 één vervanger komen: het JSS Hr.Ms. Karel Doorman.Hr.Ms. Amsterdam is sinds 1995 bij de marine in de vaart. De bevoorrader is echter een enkelwandige tanker en dat is uit milieu overwegingen niet meer toegestaan. De Amsterdam is daarom dit jaar in langdurig onderhoud, maar omdat de Zuiderkruis eerder de KM zal verlaten is het onderhoud sterk ingekort. Zodat het straks als enige tanker de andere Nederlandse schepen kan blijven ondersteunen.


Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Hr.Ms. Amsterdam
Hr.Ms. Zuiderkruis

Defensie, Miljoenennota 2011
Marine in cijfers
Specialisatie is een illusie
De maritieme oplossing
Zeven schepen eruit
Onduidelijkheid over banen