Marineschepen.nl
 
   
 

HMS Argyll in Amsterdam

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 28-05-2004

Het Type 23 fregat HMS Argyll bracht tijdens het Pinksterweekend (28 - 31 mei) een bezoek aan Amsterdam. Het Britse schip lag, zoals gebruikelijk, nabij de Passengers Terminal Amsterdam (PTA) nabij het Centraal Station. Een ideale ligplaats natuurlijk!Vr dit bezoek is HMS Argyll vrij druk geweest. Na een periode in onderhoud in 2003, is het schip de afgelopen maanden keihard aan het werk geweest om de "operationele gereedheid" weer op peil te brengen, oftewel opwerken. Het is gebruikelijk dan de Flag Officer Sea Training (FOST) in te gaan: zes weken keihard trainen, een ware hel op zee. Na een korte rustperiode is het schip half april weer naar zee gegaan om aan verschillende internationale oefeningen deel te nemen en tussendoor verschillende havens aan te doen. Dit keer Amsterdam dus.Foto's
HMS Argyll. (Foto: marineschepen.nl)
HMS Argyll aan de Oostelijke Handelskade, waar nu druk nieuwe woningen en kantoren worden gebouwd. (Foto: marineschepen.nl)

HMS Argyll. (Foto: marineschepen.nl)
Opmerkelijk aan deze Type 23 schepen is dat nagenoeg alle wapens zich op de bak (voorste deel van het schip) bevinden. Hier is het Vickers 114mm kanon goed te zien, met daar achter (in de verhoging) de Vertical Launch Sea Wolf raketten tegen luchtdoelen en tot slot vlak voor de brug de opstelling van de Harpoon raketten tegen oppervlakteschepen (waar nu maar 2 van de 8 raketten in staan). Nadeel van de opstelling is dat bij n treffer op de bak het schip zich niet meer kan verdedigen. De verdediging is sowieso mager, want zo ontbreekt het ook aan een zogenaamd CIWS (Close-in weaponsystem) als de Goalkeeper, Phalanx of RAM om raketten op zeer korte afstand uit te schakelen. (Foto: marineschepen.nl)

HMS Argyll met op de achtergrond de Royal Princess. (Foto: marineschepen.nl)
HMS Argyll met op de achtergrond de Royal Princess. (Foto: marineschepen.nl)


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Type 23
HMS Cornwall in Amsterdam
Duitsers en Deen op bezoek
Britten in Amsterdam
MCMFORNORTH in Amsterdam
Tromp tijdens Sail A'dam
Mount Witney in A'dam (foto's)Reclame