Marineschepen.nl
 
   
 

Blog 10 Roy van Hesteren: op naar Stockholm


Bericht geplaatst: 15-10-2014

Northern Archer is een reis waarin veel wordt gecombineerd: de Baltische staten geruststellen, oefenen, adelborsten rondleiden en wat van de wereld zien. Bij dat laatste hoort Stockholm.

Stockholm
Nauw vaarwater! De aanloop naar Stockholm is prachtig, maar lang en lastig. (Foto: commandant van Zr.Ms. Amsterdam KLTZ Suurveld)

Dag 11, vrijdag 10 oktober 2014
Vandaag stond in het teken van de aanloop naar de haven van Stockholm. We keken al erg uit naar de avond, want er stat een 'Alle Hens' feest op het programma!

De dag begon voor mij zoals gewoonlijk met een ontbijt gevolgd door een briefing op het bureau van de nautische dienst. Hier werd de dag doorgesproken. We startten de werkzaamheden met schoonschippen. We moesten flink doorwerken, want we wisten dat we al vroeg in de ochtend op ankerrol moesten staan. Tijdens deze ankerrol is het de bedoeling dat het anker gereed wordt gemaakt om te vallen, zodat het anker bij noodsituaties snel te water kan. Dit gebeurt altijd in nauw vaarwater en zo dus ook deze ochtend, want de aanloop van Stockholm is een hele lange. Hij duurde ongeveer 5 uur. Dat het nauw vaarwater was, werd ons al snel duidelijk toen we op enkele meters van het schip de eilandjes zagen liggen. Deze kwamen steeds uit het niets aangezien het heel erg mistig was en het zicht ergens tussen de 50 en 100 meter lag.Ongeveer 5 uur later werd er 'meerrol op post' gepraaid via de scheepsomroep en waren dus bijna in Stockholm! Tijdens meerrol is het de bedoeling dat iedereen die een taak heeft bij de meerrol, richting zijn of haar positie gaat. Ik stond ingedeeld op de bak.Na het afmeren van het schip, dat zo rond 16.00 uur was, moesten alle adelborsten de hangaar gereed maken voor het feest. Dit feest was voor de hele bemanning. Het was tevens een klein bedankje van alle adelborsten richting de bemanning vanwege de goede ontvangst aan boord en dat de bemanning enthousiast ons elke dag mee op sleeptouw neemt. Om 20.00 uur begon het feest en het was gelijk al aardig druk. Ik had zelf helaas de wacht, maar ik heb tijdens mijn wacht wel lekker van de muziek kunnen genieten en van de warme hapjes! Het was weer een erg geslaagde dag!

Snel naar de volgende blogpost van Roy: nr. 11, weekend Stockholm

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Blog overzicht Northern Archer
Blog 1 Roy v. Hesteren
Blog 2 Roy v. Hesteren
Blog 3 Roy v. Hesteren
Blog 4 Roy v. Hesteren
Blog 5 Roy v. Hesteren
Blog 6 Roy v. Hesteren
Blog 7 Roy v. Hesteren
Blog 8 Roy v. Hesteren
Blog 9 Roy v. Hesteren
Blog 10 Roy v. Hesteren
Blog 11 Roy v. Hesteren
Zr.Ms. Evertsen
Northern Archer