Marineschepen.nl
 
   
 

Blog 8 Roy van Hesteren: de koning aan boord


Bericht geplaatst: 15-10-2014

Zr.Ms. Evertsen heeft een aantal adelborsten aan boord met o.a. de bloggende adelborst Roy van Hesteren. Maar daar bleef het niet bij, vandaag kwam niemand minder dan koning Willem-Alexander aan boord. Zelf een oud-marineofficier.

Roy van Hesteren Zr.Ms. Evertsen
Adelborsten bekijken Zr.Ms. Amsterdam en Zr.Ms. Tromp. (Bron: ADBTD Van Hesteren)

Dag 10, woensdag 8 oktober 2014
Vandaag heb ik mijzelf nog beter geschoren dan normaal, want de Koning brengt een bezoek aan ons!
De Koning had een druk programma, dus hij was er maar tot na de lunch helaas. In de tijd dat de Koning wel aan boord was, heb ik de gelegenheid gehad om, samen met enkele Adelborsten, een gesprek met hem te voeren op de brugvleugel en later op de brug. Dit was heel erg leuk en bijzonder en zal waarschijnlijk niet snel nog een keer voorkomen!

De rest van de dag mochten we eindelijk met de eigen dienstvakken meelopen. Voor mij is dat de TD en dus ben ik naar de technische centrale gegaan. We begonnen met een rondje lopen door alle machinekamers. Hier kregen we een rondleiding en uitleg over onder andere de motoren. Daarna nog even een rondleiding in de technische centrale en om 12.00 uur ben ik gaan eten.In de middag heb ik aan mijn leidraad opdrachten gezeten. Dit zijn opdrachten die we aan boord moeten maken en inleveren bij verschillende dienstvakken. Hier heb ik aan kunnen zitten totdat we ineens moesten evacueren naar de longroom. Er was namelijk een oefening waarbij het schip moet reageren op een noodlanding of crash aan dek van de helikopter. Hierbij moest ik in het begin alle brandblusmiddelen bij mij in de buurt meenemen en bij het cafetaria inleveren. Daarnaast moest ik mij melden in de longroom voor presentiecontrole. De oefening ging goed! Vanavond heb ik de wacht nog in de technische centrale, hoop dat dit ook weer leuk wordt!

Snel naar de volgende blogpost van Roy: nr. 9, de wekelijkse oorlog

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Blog overzicht Northern Archer
Blog 1 Roy v. Hesteren
Blog 2 Roy v. Hesteren
Blog 3 Roy v. Hesteren
Blog 4 Roy v. Hesteren
Blog 5 Roy v. Hesteren
Blog 6 Roy v. Hesteren
Blog 7 Roy v. Hesteren
Blog 8 Roy v. Hesteren
Blog 9 Roy v. Hesteren
Blog 10 Roy v. Hesteren
Blog 11 Roy v. Hesteren
Zr.Ms. Evertsen
Northern Archer